Продаж нових автомобілів в Україні скоротився на 51,5% за перші 10 місяців 2014 року, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Як повідомили ТСН спеціалісти, падіння відчули на собі майже всі автовиробники, які реалізують свої вироби в Україні, окрім порівняно нового для України бренду китайських бюджетних авто JAC.

Найменше падіння продажів у марок бюджетних авто DAEWOO, Geely та машин середнього класу Mazda та Subaru. Рівень продажів цих марок впав від 16 до 25%. Найбільше потерпають марки ВАЗ (-71% продажів), Chevrolet ( -74,5%) та Opel ( -84%).

Антилідером за кількістю продажів став виробник суперкарів Ferrari. Протягом 10 місяців поточного року в Україні продали лише одне авто італійської компанії, порівняно з 14-ма машинами протягом аналогічного періоду попереднього року. Таким чином, продаж Ferrari скоротився на 92,9%.

Скоротилася і кількість автомобілів, що були у використанні, ввезених і зареєстрованих на території України: -35,7% порівняно з минулим роком.

Нагадаємо, в Україні збираються запровадити нові автомобільні номерні знаки, їхня головна відмінність - жовто-блакитний фон у кутку номера замінять на синій, а замість герба з'явиться прапор.