Депутатам Луцькради пропонують внести зміни у регламент роботи ради, аби змусити депутатів голосувати за земельні питання й не переносити їх невирішеними із сесії на сесію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 18-го листопада. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, проект рішення «Про внесення змін до Регламенту Луцької міської ради VI скликання» презентував депутат міської ради Богдан Шиба.

«Я вже вносив раніше цей проект, тепер доопрацював його і пропоную оновлений варіант: якщо після основного і повторних голосувань земельний проект не набирає достатньої кількості голосів, то головуючим на засіданні вноситься проект рішення про мотивовану відмову. У випадку, коли проект рішення про мотивовану відмову не набирає достатньої кількості голосів після основного і повторних голосувань, головуючий ставить на остаточне голосування той проект, який порівняно з іншим отримав більшу підтримку ради, до тих пір, поки не буде прийнято остаточне рішення ради. За потреби головуючий може оголошувати перерву для узгодження позицій фракцій (груп)», - розповідає депутат.

Та додає, що це рішення необхідне, мовляв на попередній сесії було 5 рішень, які вже третій чи 5 раз вносяться із сесії в сесію, і без жодних обґрунтувань депутати їх не підтримують, цим же порушуючи Земельний кодекс України.

Цю ініціативу більшість членів профільної комісії підтримали й рекомендують депутатам ухвалити зміни у регламент роботи ради під час чергової 66-ї сесії.