Учора, 18 листопада, розпочалися богослужіння в медичних закладах обласного центру перед іконою святителя Луки Кримського. Мироточивий образ із вмонтованою часткою мощей передано з луцької парафії Благовіщення Пресвятої Богородиці (просп. Соборності, 8а – біля 21-ї гімназії, район РАЦСу). Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Метою молитовної акції, ініціатор й організатор якої – віце-канцлер і старший капеланєпархії протоієрей Олександр Безкоровайний, є духовна підтримка хворих та лікарів.

Першою ікону зустріла Волинська обласна клінічна лікарня. Реліквію передав їй митрополит Луцький і Волинський Михаїл та очолив тут акафіст святителю. Із владикою молились: о. Олександр, капелан цієї установи та настоятель місцевого храму Великомученика Пантелеймона священик Назар Бабій, інші капелани медичних установ міста, медперсонал та хворі.

Архіпастир закликав усіх до ревної віри в здійснення своїх прохань Богом. Тим, хто прийшов помолитися за зцілення, митрополит нагадав і про інший, дещо несподіваний для них рецепт. Для здорового і довговічного життя слід дотримуватися Божих Заповідей, зокрема, п’ятої. За словами владики, хто дбає про своє здоров’я і доголіття, має належно шанувати своїх батьків.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Лука (Войно-Ясенецький) – святитель і сповідник першої половини ХХ століття, професор, хірург, автор богословських праць. Протягом усього життя лікував людей, а прийнявши сан – ще й душі. Терпів гоніння від радянської влади, був засланий у Сибір.

Надалі святиня перебуватиме в таких закладах (зі служіннями акафіста й молебню святому):

19 листопада – Волинський пологовий будинок;

20 листопада – станція швидкої медичної допомоги та обласна дитяча лікарня;

25 листопада – міська клінічна лікарня та поліклініка № 2;

26 листопада – поліклініка № 1;

27 листопада – поліклініка № 3 та госпіталь ветеранів;

28 листопада – тубдиспансер і онкодиспансер, хоспис;

2 грудня – обласна лікарня (с. Боголюби);

3 грудня – Волинська психіатрична лікарня (с. Липини).