Рідні, близькі та керівництво міста зустрічали на волинській землі півсотні бійців військової частини 1141 Нацгвардії України, які повернулися із зони проведення антитерористичної операції.

Зустріч нацгвардійців відбулася ввечері 19 листопада на території частини 1141, - пише Інформаційне аегнство Волинські новини.

Незадовго до прибуття бійців поблизу входу на територію частини почали збиратися рідні нацгвардійців, дехто приходив цілими родинами із букетами квітів та синьо-жовтими повітряними кульками.

Свого сина зустрічала волинянка Марія Михайлівна. З її слів, син «десь воював», оскільки повідомляти точне місце розташування військовим забороняли. На Сході він перебував із 3 жовтня. Жінка зізналася, що їй важко висловити словами почуття, які переживає у цей момент, адже її переповнює невимовна радість від того, що син повертається неушкодженим.

Дехто чекав чоловіків та батьків, які вже втретє виконували бойові завдання на Сході.

Як розповів командир частини підполковник Степан Логуш, бійці виконували завдання у зоні АТО на Сході України. Втрат та поранених, на щастя, немає, цілою повернули у Луцьк також збою та техніку. З його слів, завдання, поставлені перед нацгвардійцями, ті виконали у повному обсязі. Сьогодні бійцям надали відпустку до 1 грудня, після чого вони повернуться до виконання завдань. Якщо буде розпорядження вирушати у зону АТО, як запевнив Степан Логуш, особовий склад до цього готовий. Командир повідомив бійцям, що керівництво оцінило їхню службу на відмінно.

Луцький міський голова Микола Романюк привітав військовослужбовців на рідній волинській землі та від себе та лучан вклонився їм.

Радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк привітав бійців із виконанням бойового завдання та успішним поверненням додому. Він визнав, що ситуація в Україні складана, адже відбувається порушення її територіальної цілісності. Радник голови ОДА повідомив, що добра справа, яку зараз роблять нацгвардій ці, буде оцінена як сьогодні, так і в майбутньому. Події, які відбуваються в Україні, з його слів, мобілізували суспільство – громадські організації, волонтери, органи влади працюють на оборону, підтримуючи Збройні Сили. З його слів, найскладніші завдання, ризикуючи здоров’ям та життям, виконують бійці на передовій. За вірну службу, відвагу, мужність та приклад того, як треба боронити рідну землю, він подякував бійцям, які повернулися із зони АТО. Борис Кондратюк пообіцяв, що обласна влада та громадськість надалі допомагатиме військовослужбовцям.

Степан Логуш повідомив, що відзнаки міської та обласної влади військовослужбовці отримають пізніше, у зв’язку з погодними умовами (під час зустрічі нацгвардійців не вщухав дощ). Головна нагорода, з його слів – рідні та близькі, які дочекалися нацгвардійців. Він подякував батькам, дружинам та усім рідним військових, які чекали та підтримували бійців у нелегку годину.

Боєць Олексій розповів, що відчуває радість, повернувшись додому. Цього разу йому довелося перебувати не «в самому пеклі», а між передовою та тилом. З його слів, бойовий дух у нацгвардійців, навіть тих, хто побував на передовій, високий.

«Найголовніше, що усі повернулися живі та здорові», - вважає нацгвардієць з Луцька Руслан.

Він зауважив, що, незважаючи на напружену ситуацію в зоні АТО, з кожним наступним виїздом на Схід стає досвідченішим, а повертатися у рідне місто усе приємніше.