У Ківерцях, що на Волині, собака покусав 4-річного хлопчика. Той не вижив – помер в реанімації. Зі слів батьків, інцидент трапився в дитсадку. Проте там, своєї провини не вбачають. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Напередодні діти розказували, що ганяли собачку в дворі дитсадка, Дениско не встиг скочити на турнік, і пес вкусив його за ногу. Батьки обробили рану, вона швидко загоїлася. Однак через деякий час хлопчику раптово стало зле, підскочила температура, боліло місце укусу, хлопчик почав марити. Малого відправили в реанімацію, через три тижні він помер.

Мама померлого – на 5-му місяці вагітності, одразу після похорон лягла на збереження, аби не втратити другу дитину.

У морзі батькам дали довідку, що хлопчик помер від сказу. Андрій Демчинський, тато Дениска, переконаний: у трагедії винні працівники дитсадка – вони ніяк не попередили батьків про існуючу небезпеку.


Медсестра в дитсадку навіть не сказала, як оброблювати рану, куди звертатися тощо.

Однак завідуюча дитсадка Леся Король усі звинувачення заперечує. З її слів, дитину під час прогулянки собака не кусала. Жінка посилається на свідчення вихователів. Натомість називає діток, які розповідали про інцидент, «ябедами».

Розслідування трагедії нині проводить районна санепідемстанція. Місцеві переконані : джерело сказу – безпритульні собаки, які вештаються містом. Люди просять стерилізувати тварин.

Батько ж хоче, щоб винні були покарані, наразі він готує подання в прокуратуру.

Виконувач обов’язків керівника санепідемстанції Ківерцівського району Дмитро Молчан каже, що під час засідання виконкому міської ради розглядатимуть питання профілактики сказу в місті.

Відео - ICTV