Сьогодні, перед початком роботи виконавчого комітету Луцької міської ради, у залі проведення засідання зібрались мешканці будинків вул. Винниченка, 23 та 25.

Лучанин Петро, який проживає в будинку розташованому по вул. Винниченка, 25 розповів, що вже близько 10-ти місяців мешканці даного будинку звертаються у всі інстанції, до міліції, прокуратури, санітарно епідеміологічної станції, активістів Майдану  з метою припинити нічну діяльність закладу «Карабас-Барабас».

«17 січня 2013 року відкрився «Карабас-Барабас», і з цього часу наше життя перетворилось в пекло, в жах. Я можу надати вам - ми записали декілька моментів, що там робиться, це маразм, це пекло! А людям йти на роботу, діти ростуть, пенсіонери… Люди сплять, подушку одну на голову… Ми на вас писали і так далі, чому такі формальні відповіді? І якщо чесно сказати – брехливі. Тому, що це бізнес вашого сина і Козюри міського депутата…» - звернувся пан Петро до міського голови.

Також він закинув Миколі Романюку лобіювання незаконної діяльності закладу «Карабас-Барабас». За його даними, у всіх відписках державні структури посилаються на те, що рівень шуму який лунає з приміщення закладу знаходиться у межах норми. Але мешканці будинків Винниченка 23 та 25 самі з'ясували, що санітарно епідеміологічна служба замірювала рівень шуму біля входу в ТЦ «Буратіно», а не безпосередньо перед входом в «Карабас-Барабас». А отже лучани вважають висновки такого вимірювання не зовсім правильними.

Тож в липні цього року за проханням мешканців, в 3 години ночі представники санепідеміологічної служби знову виміряли шум. Вони дійшли висновку, що рівень шуму перевищує межі норми на 12 децебел.

До того чоловік розповів, що люди постійно дзвонять до чергової частини міліції, та скаржаться на безлад, який коїться вночі біля закладу «Карабас-Барабас». Але працівники міліції, складаючи протоколи, вказують порушників порядку не як відвідувачів закладу, а як невідомих перехожих. Тож скаржник наголосив на тому, що міліція займається «перекручуванням фактів».

Згадали міському голові і про будівництво даної архітектурної споруди:

«Вас люди обирали, депутатів обирали. Ви представники людей які повинні захищати нас. Но не свої інтереси захищати і свій бізнес проштовхувати! Ви знаєте як це будувалось! Всі знають. С порушенням. Там ще скверик був діючий – підробили документи. Було рішення прокуратури знести будівництво? Ні, бо це ваш бізес…»

Лучани висловили своє переконання в тому що подібні заклади мають знаходитись взагалі за межами міста. Але в своєму ультиматумі все ж наголосили на тому, щоб заклад працював не довше як до 23:00. Якщо дана умова не буде виконана мешканці будинків пообіцяли пікетування установ міської прокуратури та міліції.

У відповідь Микола Романюк спромігся лише привітати присутніх із початком виборчої кампанії, натякаючи, напевно, на вибори міського голови, та порекомендував ознайомитись із регламентом роботи виконавчого комітету Луцької міської ради.