Міська влада знову підняла питання про демонтування сцени на Театральному майдані, власником якої є Волинська обласна громадська організація «Волинські патріоти».

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук пояснив, що минулого року під час встановлення у центрі міста наметового містечка та інших малих архітектурних форм міським головою було дано дозвіл на встановлення сцени цій громадській організації..

Член виконавчого комітету Богдан Климчук перепитав заступника міського голови, до якого числа був даний дозвіл на розміщення цієї сцени. З’ясувалось, що активісти майдану просили надати їм дозвіл до 31 грудня 2014 року, (умовно на 1 рік) але термін не був підтверджений документами.

 «Тобто ви погодили до 31-шого?» - знову перепитав Климчук. На шо міський голова, та його заступники майже хором відповіли – «Ні!»

Секретар міської ради Сергій Григоренко пояснив, що під час подій Революції Гідності в громади Волині була потреба щонеділі проводити Віче, тож член ВО «Майдан» та голова організації «Волинські патріоти» Володимир Красуля запропонував для громадських заходів встановити сцену за свої кошти. Міська влада не заперечувала встановленню, тому активісти та влада досягли усної умовної домовленості, враховуючи події які відбувались, про те що сцена буде стояти на Театральному майдані до 31 грудня.

Сергій Григоренко розповів, що коли Революція гідності закінчилась, і Волинська область почала повертатисья до звичного життя, у сцені більше не було потреби. Він також розповів, що був присутній на черговому засіданні ВО «Майдан», де підняв питання про добровільний демонтаж сцени, бо на його думку вона вже виконала свої функції, та подальше її перебування у центрі міста є недоцільним.

Але представники ГО «Волинські патріоти» не дослухались до прохань міської влади, та посилаючись на усну домовленість, вирішили залишити сцену на місці до кінця року. Тож міськвиконком прийняв рішення про її демонтаж практично одноголосно.

Проти проголосував лише Богдан Климчук, наполягаючи,, що революція Гідності ще не закінчилась.