Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив детальний план території земельної ділянки на вул. Володимирській, 1 під Науково-технічний парк Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. План будівництва майбутнього Науково-технічного парку також був розглянутий та затверджений СНУ ім. Лесі Українки, враховуючи звернення управління капітального будівництва Луцької міської ради.

Тож невдовзі у Луцьку, на території колишньої військової частини, може з’явитись «український Кембридж» - наукове студентське містечко світового рівня. За словами архітектора, який працював над створенням плану, в державі досі ще не було проектів такого масштабу.

Згідно проекту, у містечку студенти матимуть змогу жити, навчатись і відпочивати. В плані передбачені не тільки 2 гуртожитки, які розраховані на 2000 студентів, але й житло для професорсько-викладацького складу із підземними гаражами та парковками. На території передбачено учбовий та адміністративний корпуси, дослідницький центр, велика спортивна зона, басейн та навидь власна котельня. Існуючи споруди та Церква які існують на території майбутнього Науково-технічного парку залишаться на своєму місці.

Коштів на створення «Науково-технічного парку» в міської влади наразі немає. Але маючи детальний план, місто має змогу шукати кошти, та приймати участь у тендерних конкурсах за кордоном.

Проект студмістечка розроблено ПП «Спецпроект». Особливу дяку за фінансову підтримку створення детального плану Науково-технічного парку міська влада висловила народному депутату Ігорю Палиці та його благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».