Волинські лікарі вимагають, щоб медичні препарати в країні менше рекламувались. Про це йшлося 20 листопада під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації. Пише Волинський інформаційний портал.

Завідувач ендокринологічного відділення обласної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст з ендокринології управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Лариса Джанкарашвілі переконана, що реклами про медичні препарати повинно бути менше.

«Краще більше пропагувати здоровий спосіб життя. Варто показувати людей, які хворіють, але це не заважає їм досягти успіху», - наголошувала завідувач ендокринологічного відділення обласної клінічної лікарні.

«Дурна реклама на телебаченні заважає нам працювати», - резюмувала Лариса Джанкарашвілі. Мовляв, волиняни самі обирають медичні препарати для лікування, від чого потім і страждають.

Заступник голови Громадської ради Міністерства охорони здоров’я України Олена Євстігнеєва на це зауважила, що це питання вже розглядається на міністерському рівні.