Відоме волинське підприємство оперативники ГУ ДФС Волині «впіймали» на невідповідності обсягів імпортованих та відвантажених нафтопродуктів.
Для того, щоб встановити разючу відмінність в сумі 3 мільйони гривень між облікованими імпортним пальним та відвантаженими обсягами, податкові ревізори проаналізували первинні документи на нафтопродукти шести нафтобаз цієї волинської фірми, - повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.
Водночас, із отриманої оперативним шляхом інформації та аналізу баз даних випливало, що волинське ПП в 2013 році відобразило в податковому та бухгалтерському обліках ряд господарських операцій з двома фірмами без належно оформлених первинних документів.
Зібрана інформація стала підставою для проведення позапланової перевірки, акт після завершення якої констатував заниження підприємством до сплати ПДВ в сумі 652,5 тисячі гривень та застосування штрафної санкції в сумі 390,5 тисячі гривень.
Керівництво ПП свою провину фактично визнало, оскільки під час супроводу розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків бюджету підприємство відшкодувало 1 млн. 43 тисячі гривень завданих збитків.
Відтак, це кримінальне провадження незабаром скерують до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності в зв’язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.