Мешканці Луцького зоопарку зустріли перший сніг. “Багато тварин, що мекають у звіринці пристосовані до волинського клімату і тому залишаються у своїх вольєрах. А від негоди їх захищають будиночки, де є і солома, і опале листя, що зберігають тепло”, - повідомляють на офіційній сторінці підприємства у соціальній мережі Facebook.

До слова, нещодавно родину пернатих зоопарку поповнили двоє лебедів-знайд. Птахів врятували і доправили до зоопарку працівники управління екологічної інспекції. У звіринці пернаті знайшли прихисток і допомогу. Одного пораненого лебедя привезли із села Кульчин Ківерцівського району. Цьому птахові довелося ампутувати крило. Іншого білого красеня привезли із села Гаразджа Луцького району. Крило птаха теж було понівечене, але його вдалося вберегти. Спочатку лебедів тримали на карантині у спецприміщенні, коли стан птахів покращився — їх випустити на водойму. Нині на зоопарківських водоймах (окрім двох новеньких) мешкають семеро чорних лебедів і троє білих.

Підприємство нагадує, що працює незалежно від погоди та пори року, й запрошує до зимового Луцького зоопарку. Каса зоопарку зараз працює до 17.00.