Змінити керівництво газети, що «акумулювала думку режиму Януковича», прагнуть громадські активісти у Горохівському районі.

Про це стало відомо під час першого регіонального форуму інститутів громадянського суспільства, що відбувся 20 листопада у Луцьку. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Як розповів голова громадської ради при Горохівській райдержадміністрації Леонід Кравчук, громадським активістам незрозуміло, чому співзасновником районної газети «Горохівський вісник» є, окрім редколегії та районної ради, райдержадміністрація.

«Районна рада – це зрозуміло, вона надає кошти на підтримку діяльності газети. Наш аналіз діяльності газети за попередні роки свідчить про те, що вона акумулювала думку не громадянського суспільства, а чинного режиму – президента Януковича. Вона вносила дезорієнтацію в діяльність громадянського суспільства, маніпулювала цифрами», - зауважив Леонід Кравчук.

З його слів, громадські активісти не могли домогтися звільнення головного редактора газети, оскільки це рішення не могло набрати необхідної кількості голосів під час сесії райради. Під час районного віче, мовляв, була висунута умова про написання заяви про звільнення. Реалізувати цю умову, мовляв, проблематично.

«Про конфлікти з газетами я чую вже не в одному районі і вважаю, що преса – теж свого роду влада і з газетами та головними редакторами треба рахуватися. Можливо, ці газети треба приватизувати, щоб вони працювали незалежно від влади, щоб влада не коригувала їхню позицію», - зазначив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк.

Він визнав, що раніше усі районні газети писали «як голова райдержадміністрації скаже». З його слів, все у руках громади, потрібно лише давати пропозиції.