Справа ТзОВ "Будсервіс" на сьогодні стала резонансною на Волині. Нагадаємо: за борги працівники виконавчої служби з допомогою торгівельної організації пустили приміщення фірми з молотка за копійчаною ціною, декілька разів порушивши законодавство. Тричі держвиконавці намагалися виселити фірму зі спірного приміщення, яке стало предметом судової тяганини. Пише Нововолинський інформаційний портал.

Касаційний суд направив справу на повторний розгляд, виписавши необхідні зауваження. 19 листопада суддя Іваничівського районного суду Ігор Нєвєров виніс рішення на користь позивача: визнати недійсним протокол торгів, свідоцтво про право власності та державну реєстрацію права власності на майно.

Представник відповідача - адвокат Марта Вельгус - у суді доводила, що її довіритель Руслан Драч до торгів бував у приміщенні "Будсервісу", адже "він є жителем міста Нововолинськ". І "як юрист" висловлювала думку про те, які порушення процедури торгів є підставою для їх скасування, а які - ні.

Вцілому відповідачі доводили, що діяли згідно із Законом: мовляв, що робила торгуюча організація ТД "Еліт Сервіс" - не їм судити, вони не можуть відповідати за її дії. Втім, представник ТД "Еліт Сервіс" на суд не з"явився; не дивно, адже це підприємство уже рік перебуває на стадії ліквідації. Так би мовити, кінці у воду...

Позивача представляла Ольга Мороз, директор юридичної фірми "Спільна дія" (засновник - відомий правозахисник Тетяна Монтян). Вона в судовому засіданні доводила, що через купу порушень результати торгів потрібно скасувати.

Поза камерою суддя Ігор Нєвєров розповів, що рішення йому далося нелегко: три години просидів у нарадчій кімнаті, перебираючи документи і зважуючи усі докази сторін.