Рік, після початку Майдану, у День гідності волиняни знову зібралися на Театральній площі Луцька й розповіли, що, на їхню думку, дав Майдан Україні, і чому варто було зробити революцію «Гідності». Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Нагадаємо, що  Лучани знову вийшли на Майдан вчора, 21-го листопада.

Волиняни впевненні, що Майдан докорінно змінив Україну, зокрема, і свідомість людей. А як би він не був торік, то відбувся б цього року чи наступного, адже українці не терпіли б більше гноблення «режиму» Януковича. Також волиняни вважають, що коли б Майдану не було, то Путін був би уже на теренах Лесиного краю.

«Україна обрала європейський вектор розвитку. А раніше було не зрозуміло до якого берега ми пристанемо. Тепер люди з розумом знають, що наш шлях лише в Європу. Окрім того, ці події докорінно змінили країну, адже нація піднялася з колін і люди почали вірити в те, що дійсно можна щось змінити. Також зміни відбулися і в свідомості як молоді, так і старших людей. Ми об’єдналися, стали єдиними. На жаль, не змінилася лише влада: замість того, щоб повністю забезпечити наше військо, то вони тільки усе гребуть з народу», - розповідають під час відеоопитування перехожі.

А щодо того, якби не було Майдану, висловлюють думки: «Якби не було Майдану, то все пішло б у прірву, була б криза. А бо ж люди далі і жили так, як колись: терпіли, мовчали, боялися. Це була б розруха. Якби не було Майдану, то Путін був би вже тут, на Волині. Я думаю, що ми усі здружимося і до цього не допустимо, особливо наші західні хлопці - вони Герої».