Учора після рішення Печерського суду м.Києва заарештували колишнього керівника департаменту закупівель Міноборони України. Пише ТСН.

Головна військова прокуратура відкрила проти нього кримінальне провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

"Встановлено, що посадовець у жовтні поточного року протиправно і незаконно сприяв тому, щоб тендер на постачання дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443 млн 297 тис. 742 грн", - уточняє прес-служба Генпрокуратури. 

Екс-посадовець, який нині перебуває в слідчому ізоляторі в Києві, може вийти на волю під заставу. Проте для цього йому потрібно внести аж 16 млн грн. Йому загрожує ув'язнення на шість років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

У цій кримінальній справі перевіряють усіх членів конкурсної комісії, яка затверджувала результати тендеру. "Проведено обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, зокрема в одного із заступників міністра оборони України", - ідеться в повідомленні.