Минулого понеділка користувачі інтернету дізнавалися, що «у селі Кутрів Горохівського району вандали фактично знищили сільську бібліотеку». Далі йшлося: «Відповідний запис із фотосвідченнями з’явився на сторінці «Фейсбук» поетеси Наталії С. Пише газета Волинь-Нова.

«Місцеве самоврядування, як і органи, даруйте на слові, правопорядку, не поспішають ані розслідувати злочин, ані рятувати книгозбірню. Очевидною є пряма і неприхована зацікавленість «широконевідомих» у захопленні приміщення бібліотеки. Видно, кутрівські селяни потребують ще одного генделика, де, замість зайвих хлопам самоосвіти, культури та духовності, розвиватимуть цироз печінки та інші потрібні гречкосіям хвороби…» — так зневажливо вона звинуватила і місцеву владу, і працівників міліції, й односельчан у тому, чого не сталося.

Найперше про «подію» дізнавалася у в. о.начальника Горохівського РВ УМВС України у Волинській області майора міліції Володимира Семенюка. З його слів, ні телефонного, ні письмового повідомлення про вказаний вище факт із Мервинської сільської ради чи відділу культури райдержадміністрації до райвідділу міліції не надходило, а бібліотека у цьому селі не функціонує ще з 1998 року. Саме тоді всі книги, які мали пізнавальну цінність, передали до книгозбірні місцевої школи. На стелажах залишилися хіба що томи марксистів–леніністів, література комуністичного спрямування.

Попри звинувачення пані Наталії у бездіяльності влади та міліції, мервинський сільський голова Юрій Томащук та дільничний інспектор міліції Олександр Гаврилюк ситуацію все ж з’ясовували. Вже у вівторок стало відомо, що у приміщення, яке було бібліотекою 16 років тому, позаминулого тижня проник якимось чином …чоловік тієї ж пані Наталії. Мужчина зізнався, що сам зробив світлини (дивись фото), а дружина, колишня жителька Харківщини і дописувачка одного з видань Дніпропетровщини, розмістила їх і свої приправлені фантастикою міркування на сторінці «Фейсбуку».

Той факт, що жодна книга в приміщенні не має цінності, у вівторок, побувавши у Кутрові, підтвердила директор Горохівської ЦБС Любов Лищишина. Понад те, робить честь Юрію Томащуку та його працівникам, що приміщення, в якому ще у 1990–ті роки функціонували клуб та бібліотека, вдалося зберегти зі всім інвентарем, хоча воно й не на балансі сільської ради