Від Театрального майдану Луцька до Замкової площі скорботною ходою пройшли приблизно три тисячі городян. Так, наші краяни вшановують жертв голодоморів 1932-1933 років. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Захід розпочався о 15.00 на головній площі Луцька. Звідти тисячі людей рушили вулицею Лесі України. По тому поклали квіти до пам’ятника Християнському милосердю і до пам’ятника жертвам розстрілу в’язнів Луцької тюрми.

На Замкові площі священнослужителі відправили панахиду за невинно загиблими українцями та хвилиною мовчання вшанували тих, хто і сьогодні поклав голови за свободу і цілісність Батьківщини.

«У цей осінній день ми приходимо сюди вшанувати людей, які загинули від голоду, ми скорбимо. Ми приходимо, аби молитвою згадати тих, кого заморила радянська влада. Біль нашої душі приходить нам до пам’яті, аби молитися за вмерлих і пригадати собі на пам’ять тих, хто вчинив цей голод, хто і сьогодні хоче поневолити Україну. Ми жили в мирі і дружбі, але до нас прийшов ворог – Росія. Ми тут, щоб сказати собі правду: якби ми не хотіли відбілити історію вона все одно має різні кольори», - звернувся до присутніх митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

 

Та додав, що не можна говорити «моя хата з краю», адже, коли приходить ворог, то він в першу чергу, нищить ту хату, яка з краю, а потім іде в центр. Тому, зі слів духівника, ми повинні бути єдині і допомагати одне одному, любити ближніх, а любов проявляється через молитву за померлих, через допомогу тим, хто воює на Сході й наголосив: «Завтрашній день буде таким – яким ми зробимо його сьогодні».

До присутніх звернувся і градоначальник Микола Романюк, який зауважив, що завдання кожного українця берегти історію і розбудовувати державу та попросив усіх хвилиною мовчання вшанувати загиблих українців.