Терористи постійно обстрілюють околиці Маріуполя. Оборону Маріуполя тримають українські військові і самі городяни. Ледь не щодня сепаратисти обстрілюють околиці міста з мінометів і важкої артилерії. Пишуть Факти.

«Ночью мы отразили две атаки противника, к счастью, без потерь. С их стороны несколько человек погибло», - говорить військовослужбовець ЗСУ Артур. З моменту підписання Мінських домовленостей та запровадження режиму припинення вогню поблизу Маріуполя загинуло вже 14 українських військовослужбовців.

«Загальні втрати склали 68 військовослужбовців. 14 військовослужбовців загинуло, решта - це санітарні, поранення різного ступеня», - каже Анатолій Тихонов, заступник керівника штабу АТО сектору «М». У передмісті Маріуполя, у районі Чемарлика та Павлополя, бойовики вели вогонь не лише по позиціях сил АТО, але і по будинках мирних жителів дачних селищ. На думку українських військових, так екстремісти тренуються у влучності стрільби, і можливі жертви та руйнування для них - не перешкода. За повідомленням бійців добровольчих батальйонів, воєнізовані частини противника у секторі «М» передислокуються у східному напрямку. Нині таку інформацію перевіряє штаб АТО. Але чергові маневри ворога захисників батьківщини не лякають. Вони готові дати відсіч. З настанням холодів, побільшало роботи і в маріупольських волонтерів. Нині вони активно збирають теплі речі та медикаменти для військових. Кажуть, тепер найбільше треба ліків проти бронхітів та пневмонії.

Не залишили в біді і онкохворих дітей-сиріт з Донецька, які через безчинства сепаратистів кинуті напризволяще. Читайте: «ДНР» просить допомоги у Києва «Передаем автобусами посылки на волонтеров, есть ребята-патриоты в Донецке, которые встречают эти посылки, и адресно передают деткам», - розповідає Анжела Тимченко, координатор ради патріотичних сил «Новий Маріуполь». І волонтери, і вояки, і жителі Маріуполя втомилися від свавілля терористів, вони з нетерпінням чекають на перемогу.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ