Ситуація на кордоні - досить напружена не лише на Сході, - кажуть працівники Луцького прикордонного загону.

Тимчасово виконувач обов’язків першого заступника начальника Луцького прикордонного загону – начальника штабу майор Сергій Мельник, розповідає, що кордон з Волинською областю теж - під пильною увагою і не лише стражів державних меж. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

«Певні протиправні елементи, користуючись ситуацією, активізували діяльність. Не виключаємо, що через кордон поставляється зброя, вибухівка. Як і те, що кордон можуть перетинати небажані особи. Є типовий перелік цих осіб», - каже він.

Водночас, прикордонники кажуть, що для тих, хто законно перетинає кордон, має бути максимальне сприяння. Тож з тими, хто приїздить до України чи то в справах, чи то як турист, прикордонники переконують, поводяться якомога толерантно і ввічливо, аби не шкодити іміджу своєї країни.

Утім, одним з найпріоритетніших завдань залишається боротьба з корупцією в рядах «зелених беретів». На жаль, зізнаються вони, серед них є й ті, хто пішов на цю службу заради власного збагачення і наживи. Однак відповідальність за ці дії лежить і на тих, хто отримує хабарі, і на тих, хто їх дає.

Водночас із викоріненням корупції, триває протидія переміщення через кордон небажаних осіб чи перевезення засобів терору: зброї, вибухівки.

Та через кордон доправляють не лише традиційну контрабанду. Є випадки, кажуть у Луцькому прикордонному загоні, коли під виглядом гуманітарної допомоги для потреб АТО, підприємливі контрабандисти намагаються перевезти брендові одяг чи авто. Як-то кажуть, «Кому війна, а кому – мати рідна».