Від час відео-селекторної наради в обласній державній адміністрації начальник управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко доповів про стан справ на державному підприємстві «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

За словами Горбенко ситуація на КХП №2 залишаться складною, але контрольованою. Чиновник розповів, що директора на комбінаті вже немає.

14 листопада міністр аграрної політики України своїм наказом звільнив виконуючого обов’язки директора Олександра Вовка за згодою сторін. 18 листопада, на посаду в. о. директора призначено заступника директора КХП Римму Тіору.

На сьогоднішній день підприємство вже має можливість працювати у звичному режимі. На комбінаті знаходиться 12 000 тон зерна, з них 8 500 державного резерву. Є в наявності борошно по ціні 3,85 грн. Його першу партію вже закупили хлібопекарські підприємства, серед яких і луцька хлібопекарня «Теремно хліб».

На підприємстві існує заборгованість із несплачених податків та заробітної плати працівникам, - загалом більше мільйона гривень. Минулої п’ятниці відбулось засідання Волинського адміністративного суду з приводу розмороження рахунку підприємства. Це - можливість виплатити гроші працівникам КХП.

Тож за словами начальника управління агропромислового розвитку підстав для підвищення ціни на хліб більше немає. КХП №2 буде продавати борошно хлібопекарням мінімум на 20 копійок дешевше, ніж зараз продають приватні підприємства.