На судове засідання вкотре не з’явився головний свідок – очевидець ДТП. У зв’язку з цим розгляд справи перенесли на тиждень, а свідка з’явитися зобов’яжуть примусово.

Так, судове засідання відбулося сьогодні, 24-го листопада в Луцькому міськрайонному суді Волинської області. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Нагадаємо, ДТП сталася по проспекту Волі, поблизу готелю «Україна» пообіді, у середу, 2 липня. Тоді білий Опель, з 82-річним водієм за кермом, врізався в дитячу коляску та «протягнув» на капоті близько 12 метрів няню, яка гуляла з дитиною. Коляску відкинуло вбік, удар прийшовся саме по місцю, де спала маленька Устина. У результаті ДТП дівчинка отримала дві тріщини в черепі та забій на обличчі. Літній чоловік свої дії пояснив тим, що «навіть не побачив, як вони на переході з’явились». А очевидці події зазначали, що дідусь носить окуляри з товстими лінзами.

Постраждалі вимагають моральної компенсації і позбавлення водія прав. Так, перше судове засідання відбулося 24-го жовтня. Тоді виник певний конфлікт, як прокоментував для Інформаційного агентства Волинські Новини адвокат постраждалої сторони Олександр Лавренчук, суд постановив про спрощений варіант дослідження. Такі дії обурили правозахисника, мовляв, так не вислухають усіх свідків і порушать права постраждалих і він покинув судову залу. У наслідку Феміда змінила своє рішення й постановила проводити загальний порядок дослідження.

На сьогоднішнє засідання запросили двох свідків. Один з них – жінка, яка працює в табачному кіоску, що знаходиться неподалік від переходу, де відбулася ДТП.

«Я є продавцем табачного кіоску, коли у мене брали свідчення в той день, то я не зрозуміла, по якій справі, бо не чула ні висзгу машин, нічого, люди почали мене питати, що тут трапилося, то я вже вийшла з кіоску і побачила, там стоїть міліцейська машина і все», - розповіла жінка.

Був ще один свідок, пан Корчук, – очевидець подій, але він не з’явився на судове засідання.

«Він був безпосереднім свідком, його попередньо інформували про судове засідання, я зранку йому телефонував, але телефон вимкнений. Просимо примусовий привід до свідка», - звернувся до суду адвокат Олександр Лавренчук.

Суддя Калькова підтримала прохання й вирішили перенести судове засідання до 5-го грудня на 15.00 годину.

Зауважимо, що під час засідання, захисник водія-учасника ДТП, попросив, аби дозволили використовувати арештований автомобіль, бо дідусь є інвалідом і йому треба їздити в лікарню на лікування, мовляв, його опікуни будуть його возити. Також захисник прохав на дозвіл для пенсіонера забрати із арештованого автотранспорту особисті речі.

На це адвокат постраждалих заперечив: «Якщо забирати якісь речі, то треба точний перелік, які речі необхідні. Тим паче, як можна давати автомобіль, якщо мова про позбавлення водійських прав».

Суддя відхилила прохання.

Окрім того, під час судового засідання з'ясували, що сьогодні о 7-й ранку постраждалі отримали від дідуся-водія 2 тисячі гривень на лікування маленької Устини.