Після доброї випивки два друзяки з смт. Локачі так погуляли, що їх засудили до двох років в'язниці. 

Ще на початку травня цього року друзі вирішили посидіти у скромній чоловічій компанії та ще й з алкоголем.

Після застілля хлопцям, вочевидь стало нудно і вони пішли гуляти по нічному смт. Локачі.

Спочатку, близько 01:00 години парубки розважалися тим, що заходилися копати припаркований біля багатоповерхівки автомобіль, аби «розбудити» сигналізацію.

Коли ж сигналізація в автомобілі таки спрацьовувала п’яні герої втікали і чекали поки господиня машини її вимкне. Так продовжувалося кілька разів, допоки власниця машини не зателефонувала до райвідділу і попросила втихомирити розбишак.

Оперативний черговий Локачинського РВ УМВС одразу ж скерував наряд міліції на місце пригоди, однак там веселих парубків уже не було.

Та все ж правоохоронцям вдалося з ним  зустрітися – хулігани самі прийшли до райвідділу.

Близько 04:00 ночі оперативний черговий почув дивний гуркіт на вулиці, а коли вийшов, то побачив п’яних молодиків, які палицею стукали по металевому сміттєвому баку.

Від такого шуму прокинулися навіть жителі прилеглих будинків.

Хлопців затримали та відвели до райвідділу.

Однак у матеріалах справи вказано, що хулігани ще й встигли побити страж правопорядку.

Ніби як у фільмі один з парубків одним помахом руки розламав палицю об сміттєвий навпіл бак і частину віддав товаришу. Після цього і зав’язалася бійка між п’яними молодиками та міліціянтами.

Одному з правоохоронців порвали штани, а іншому зірвали пагон з форменої сорочки.

Згодом виявилося, що палиця, якою так вправно розмахували хулігани – древко від державного прапора, який  хлопці зняли з селищної ради, а сам прапор був в одного із забіяк за пазухою.

Зрештою хлопці таки постали перед Правосуддям і отримали по два роки позбавлення волі.

Однак захисники обвинувачених й подали апеляційні скарги, у яких запевняли, що дії забіяк слід кваліфікувати як хуліганство, присудити обом випробувальний термін та відпустити з-під варти.

Окрім того, адвокати вказували на те, що події відбувалися у смт. Локачі, а судили хуліганів у Іваничівському районному суді, що є порушенням територіальної підсудності.

Виходячи з цього колегія суддів Апеляційнгого суду Волинської області ухвалила – вирок суду І інстанції скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд.