Над Ковелем відпрацьовують навички протиповітряної оборони та бомбардування. Так, останнім часом майже щодня небо над Ковельським районом здригається від гуркіту авіаційних двигунів.

Як повідомили Інформаційному агентству Волинські новини в Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ", причиною "грому з ясного неба" є фронтові бомбардувальники Су-24М і фронтові розвідники Су-24МР зі складу бригади тактичної авіації, що дислокується на аеродромі у місті Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Тривають навчання з відпрацювання навичок прориву протиповітряної оборони противника на гранично малих висотах, нанесення ракетно-бомбових ударів по наземних цілях, а також контролю результатів цих ударів і ведення повітряної розвідки.

Для навчань використовується авіаційний полігон в Ковельському районі, що знаходиться між населеними пунктами Повурськ, Черемошне, Стобихівка, Карасин, Бережниця і Черськ.

Зауважимо, в 1954 році цей полігон був переобладнаний з артилерійського в авіаційний і до сьогодні використовується для відпрацювання навичок бойового застосування військової авіації по наземних цілях.

Відео зняті активістами Організації Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» у селі Стобихівка Ковельського району, яке межує з полігоном.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ