Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у передачі радіо «Луцьк», присвяченій Дню гідності й свободи (ведуча Оксана Коваленко). Про це інформує прес-служба волинської єпархії УПЦ КП.
У півгодинному прямому ефірі владика нагадав, що масові протести 2004 і 2013 років розпочалися в день Архістратига Михаїла та інших безплотних сил небесних, і це знаменно, бо означає передусім потребу духовних змін і боротьби зі злом. Київський Патріархат із першого ж дня підтримав молодь, молився за мітингувальників, надавав приміщення для медичної допомоги, харчування й обігріву. Разом з тим священнослужителі постійно закликали активістів до розважливості в протестних діях. У наступні, ще тяжчі місяці УПЦ КП надає і духовну опіку, і матеріальну допомогу бійцям на Сході, облаштовує життя переселенців з Донбасу (хоч серед них є дуже різні люди).
Вельми важливо, зазначив архієрей, молитися за ворогів, тобто за їхнє напоумлення. І надзвичайно важливо внутрішньо змінитися кожному з нас. Події останнього року вже поспішили назвати красивим словом «революція», однак революційні зміни на краще можуть відбутися в країні тільки якщо в душах людей стануться такі зміни, якщо гріхи корупції, розбрату відійдуть у минуле.

ПРОСЛУХАТИ АУДІО МОЖНА ТУТ