Візити підлітків до фахівців цієї служби давно стали традицією і є чи не найпопулярнішими серед луцьких школярів. Цього разу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області завітали вихованці підшефного закладу "Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. - правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою". Про це інформує прес-служба волинської міліції.

Працівники служби провели екскурсію, під час якої ознайомили ліцеїстів із основними принципами роботи експертної служби, продемонстрували чимало цікавого, зокрема показали, як працюють фахівці секторів дактилоскопічної, балістичної та трасологічної експертизи. Учнів дуже зацікавили лабораторії, у яких проводяться імунологічні дослідження та дослідження наркотичних засобів.

Без уваги не залишився і вибухотехнічний підрозділ служби, ліцеїсти із захопленням розглядали різноманітні приладдя, які вибухотехніки використовують у своїй нелегкій роботі. Але найбільше цікавості візитери проявили до зразків зброї, оглянули її та ознайомилися із принципом дії. – Такі зустрічі сприяють чіткому формуванню у підлітків уявлення про роботу міліцейських експертів, – відзначив начальник НДЕКЦ УМВС України у Волинській області Олександр Малашко. – Так вони можуть на власні очі та на конкретних прикладах побачити роботу експерта «в дії» і дізнатися про те, які дослідження можуть проводити фахівці нашої служби.