Старший лейтенант запасу, колишній претендент на крісло голови Любомльської РДА Андрій Півнюк звернувся до суду про захист честі та гідності через публікацію у районній газеті «Наше життя».

Свій позов Андрій Півнюк мотивував тим, що в одному із випусків газети «Наше життя» була публікація з інформацією про п’ять військових у запасі, які ніби то ухиляються від мобілізації і тим самим порушують норми чинного законодавства.

У своїх позовній заяві Андрій Півнюк стверджує, що у місті Любомль проживає з дитинства і його знають багато людей, тому вищезгадана публікація могла б викликати у суспільства думку про те, що Андрій Півнюк є зрадником батьківщини.

А тому позивач просив суд визнати інформацію у публікації газети «Наше життя» недостовірною та стягнути з редакції газети 50 000 гривень моральної шкоди.

У свою чергу головний редактор видання Сергій Боярчук на судовому засіданні Любомльського районного суду заперечував проти позову і пояснив, що інформацію про ніби то ухилення від мобілізації стало відомо з листа військового комісара Любомльського ОРВК від 18.08.2014 року, адресованого голові Любомльської РДА та начальнику Любомльського РВ УМВС України у Волинській області з проханням провести розшук декількох громадян, серед яких було вказано і Андрія Півнюка. Головний редактор газети «Наше життя» Сергій Боярчук вважає, що сам факт проведення розшуку трактується, як небажання або ж ухилення від мобілізації.

А також додав, що на момент опублікування інформації Андрій Півнюк не був військовослужбовцем, оскільки лише 22-го серпня він звернувся до військкомату для проходження медогляду, а призваний був 1-го вересня.

Натомість представник позивача Олексій Куденьчук надав суду лист від Міністерства оборони, у якому вказано було, що Андрій Півнюк призваний 28-го серпня, а не 1-го вересня. Крім того, адвокат Олексій Куденьчук повідомив у суді, що саме публікація у газеті «Наше життя» стала причиною того, що Андрія Півнюка виключили з претендентів на посаду голови Любомльської РДА.

Зрештою Любомльський міський суд задовольнив позов Андрія Півнюка частково – визнав інформацію у публікації недостовірною, однак у частині морального відшкодування 50 000 гривень відмовив.

Не погоджуючись із таким рішенням суду головний редактор газети «Наше життя» Сергій Боярчук подав апеляційну скаргу і просив рішення суду І інстанції скасувати.

Під час судового засідання Апеляційного суду Волинської області представник позивача Олексій Куденьчук повідомив, що наразі Андрій Півнюк знаходиться на Сході України у зоні проведення антитерористичної операції.

Проте і колегія суддів апеляційної палати під головуванням судді Людмили Матвійчук дослідивши всі докази та заслухавши доводи сторін ухвалила – в задоволення апеляційної скарги відмовити, а рішення суду І інстанції залишити без змін.