У прокуратурі Волинської області відзначають, що за 10 місяців 2014 року лідером за розміром отриманої суми неправомірної вигоди визнали колишнього міського голову Горохова Віктора Семенченка.

Про це повідомили у прокуратурі області журналісту «Громадського.Волинь» у вівторок, 25 листопада. Пише Громадське.Волинь.

«Упродовж запитуваного періоду найбільшу суму неправомірної вигоди отримано колишнім Горохівським міським головою Семенченком В. М. – 9000 доларів США, що еквівалентно на момент вчинення кримінального правопорушення 45 450 гривень, за позитивне вирішення земельного питання. Дана особа засуджена», – йдеться у повідомленні прокуратури області.

Відзначимо, що справа щодо хабаря Семенченка «тягнеться» ще з 2007 року. Саме у травні того року підприємець з Горохова Ігор Д. звернувся до Семенченка, щоб той посприяв у виділенні земельної ділянки у місті на вулиці Ватутіна.

Вже 2 липня цей же підприємець звернувся до правоохоронців, бо мер Горохова, мовляв, вимагав у нього хабар. 3 липня Віктора Семенченка затримали «на гарячому» працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області

Вже 31 березня 2008 році Нововолинський міський суд призначив Семенченку покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років з позбавленням права обіймати керівні посади в органах місцевого самоврядування на строк два роки та без конфіскації майна.

Натомість мер подав апеляцію в Апеляційний суд Волинської області. Однак 30 липня 2014 року суд вирішив у задоволені апеляційної скарги відмовити. Тому у прокуратурі області Семенченка зарахували до топ-хабарників вже 2014 року.