28 листопада 2014 року о 18 годині в Палаці культури міста Луцька відбудеться святковий концерт народного аматорського оркестру народних інструментів «Волинянка» з нагоди відзначення 50-ї річниці заснування колективу. Пише Волинська правда.
Творча біографія оркестру розпочалася в 1964 році. Колектив, який об’єднав найкращих луцьких музикантів, був створений для музичного супроводу народного аматорського ансамблю танцю «Волинянка».

Разом з ансамблем танцю «Волинянка» оркестру не раз аплодували глядачі та учасники Міжнародних фестивалів танцю в 1968, 1974, 1977, 1979, 1980 роках – Польщі; в 1971 – Угорщини; в 1972 – Югославії; 1974 – Молдавії; 1976 – країн Середземномор’я – Греції, Туреччини, Мальти, Тунісу, Лівії; 1977, 1980 – Німеччини; 1984 – Чехословакії.


В 1980 році після поїздки в Німеччину на Міжнародний фестиваль Сорбської народної музики, де оркестр виступав уже з своєю окремою програмою, згідно постанови колегії Міністерства культури України йому було присвоєно почесне звання “народний аматорський”.


У різні роки цікаво і творчо працювали з цим колективом народний артист України Товій Рівець, заслужені працівники культури України - Анатолій Вихованець та Олександр Мізюк, Анатолій Кухтюк, Олександр П’ятачук. Нині його очолює кандидат мистецтвознавства Віталій Охманюк.


В репертуарі колективу серед інших творів велике місце займає український фольклор.


В складі оркестру солістка та 8 виконавців, які грають на старовинних народних інструментах.


Завдяки творчій діяльності «Волинянки», з національною культурою України ознайомилися люди багатьох країн світу. Оркестр «Волинянка» разом з ансамблем танцю є лауреатом та учасником міжнародних фестивалів фольклору у Югославії (Руский Крестур, Новий-Сад), Німеччині (Берлін, Дрезден, Карл-Маркс-Штадт, Бад-Зальцуфлен, Шваленберг, Бітбург), Австрії (Відень), Польщі (Бруси, Катовіце, Влодава, Крушвіца, Лодзь, Замость, Ольштин, Бельско-Бяла, Стрегом), Словакії (Виходна), Франції (Агно, Аспак), Словенії (Марібор), Швеції (Кіруна), Ізраїлі (Хайфа), Португалії (Сантарем, Матасінхос, Фаро), Греції (Іоаніна, Катаріна), Єгипті (Каїр), Росії (Москва, Таганрог), Греції (Аттика), Туреччині (Анталія), Англії (Біллінгейм), Швейцарії (Фрібур), Китай (Цянгтан); Бельгії (Хаселт).

Життєрадісний, закоханий в свою справу – відродження українського фольклору, оркестр народних інструментів “Волинянка” повний творчих планів та задумів, які бере з невичерпного джерела культурної спадщини українського народу.

В програмі концерту виступ оркестру та ансамблю танцю «Волинянка» з презентацією найпершого танцю «Волинська полька», який у далекому 1964 році був виконаний уже під супровід живого оркестру та родзинкою свята буде виступ ретро-оркестру у складі усіх керівників та учасників різних років.

Приходьте на святковий концерт оркестру «Волинянка» і ви отримаєте море позитивних емоцій, гарний настрій та заряд позитивної енергії.