Тилове життя кипить. У військових частинах роблять євроремонти, ставлять вікна-євростандарт. Пишуть Подробности.
Все б добре, але за чиї гроші, коли на передовій буржуйка в бліндажі за щастя?
Інна Білецька докладніше про різницю в щасті.
Ще не затих скандал з грандіозним ремонтом в штабі командування "Північ", як своєю винахідливістю на хвилі патріотизму стали радувати волинські військові.

У облвійськкоматі наполегливо вимагали шлагбаум, як ніби він врятує від нападу. "Досягли свого, поставили шлагбаум, який до війни не має відношення. Зараз дуже часто намагаються командири завдяки патріотичному в людях зробити якусь бруківку, знову фарбувати трасу, це боротьба за бордюри", - говорить координатор Волинського обласного центру допомоги учасникам АТО Сергій Рижков .

Далі - ще цікавіше. Це - колишня частина внутрішніх військ у Луцьку. Тепер їх називають нацгвардейцамі. Радіють новим вікнам. Але уваги журналістів не раді.
"Хто ви? Представтесь. Чому ви знімаєте нас? Це не самий глибокий тил, я не хочу розповідати інформацію. Але для того, щоб на об'єкт не було проникнення ззовні ми ставимо колючий дріт. - А вікна, це теж, щоб не було проникнення ззовні? - Вікна, ну зараз по вікнах, я думаю, ми вам пояснимо ", - розповіли в облвійськкоматі.
Гроші на заміну вікон дав благодійний фонд.
На питання - навіщо в тилу такі капіталовкладення, відповідають: службовцям в казармах і штабі холодно.
Занадто холодно проводити відпустку.
"У казармі досить низька температура, мінус 16 градусів, я, як командир повинен піклуватися про особовий склад. - Мінус 16 градусів в казармах? - Чи не мінус, а плюс 16. - А у вас на передовій хлопці всім забезпечені? - Зараз наших хлопців там немає, але ті, що були - були забезпечені на 100 відсотків ", - розповів командир частини 1141 Національної гвардії України Степан Логуш.
А це - волонтерський склад у Рівному.
Сюди за допомогою щодня звертаються командири батальйонів і десятки бійців.
У тому числі і "всім забезпечені" нацгвардейци. На складі дуже холодно.
Люди працюють без зарплат. Але не скаржаться.
Новими вікнами у військовій частині нацгвардейцев обурені.
"У нашому складі, в якому дівчинки працюють по 10 годин, немає навіть п'яти градусів, у нас тут під УФО абсолютно немає, ми іноді тут гріємося, а 18 достатньо для дитячих будинків. Солдати, яким 16 - холодно, просимо на передову", - каже волонтер групи "Допомога армії - Рівне" Оксана Данилова.
На передовій, де справжньою розкішшю вважається буржуйка в бліндажі, швидше за все, дуже порадіють за колег в теплій казармі з новими вікнами.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ