Ухвалою Печерського суду Києва від 20 листопада надано дозвіл на затримання голови правління «Укргазвидобування» та його заступника.

Голові правління ПАТ "Укргазвидобування" та його заступнику було оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 16,8 млн гривень, повідомляє прес-служба прокуратури. Пише INSIDER.

Згідно з повідомленням, в ході досудового розслідування встановлено, що у березні поточного року між ПАТ "Укргазвидобування" та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу.

"У подальшому, діючи всупереч інтересам держави, Голова правління"Укргазвидобування" та його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю", – зазначається у повідомленні.

Як відзначають в прокуратурі, наразі посадовим особам ПАТ "Укргазвидобування" винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Крім того, ухвалами Печерського районного суду м. Києва від 20 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання та доставлення до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як писав INSIDER, у березні 2014 року "Укргазвидобування" продавало скраплений газ за заниженими цінами та без проведення аукціону компанії "ВОГ Трейдинг", яку контролює Ігор Єремєєв.

13 березня ціну на газ було встановлено на рівні 7602 грн за тонну, що майже на сімсот гривень нижче ринкової ціни на аукціонах у відповідний період. Крім того, ціну реалізації для "ВОГу" не змінювали майже місяць – до 20 квітня. За цей час було підписано шість доповнень до договору купівлі-продажу скрапленого газу на загальний обсяг майже 30 тисяч тонн та на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

Читайте також: Єремеєв поміг звільненому чиновнику повернутися в Міненерговугілля заради втілення газових схем?

Компанія нардепа Єремеєва замішана у схемі «оптимізації виплати ПДВ», - ЗМІ