На 66-ту сесію Луцької міської ради зібрались мешканці будинків розташованих на вулицях Гордіюк та Конякіна. Лучани прийшли на пікет стосовно затвердження детального плану зонування території біля їх будинків. Вони протестували проти будівництва комерційних споруд на  прилеглих до їх будинків територіях. Зокрема, люди просили в міського голови не забудовувати парк та залишити стадіон, адже їх дітям немає де проводити дозвілля.

Депутати почали своє засідання не зовсім вдало. Не з першого разу вдалось зареєструвати кворум, і в подальшому багато депутатських запитів не було підтримано. Тож і пропозиція перенести 16-те питання, заради якого і зібрались лучани, на початок сесії та розглянути його після депутатських запитів, не була підтримана.

Депутат Андрій Осіпов висловив думку, що міськрада працює зовсім не для лучан:

«Зароджується небезпечна тенденція в цій залі – запопадливість, яка виражається у не голосуванні за запити які спрямовані на захист прав громадян».

Депутату зрештою вдалося переконати колег внести зміни до порядку розгляду питань, та 16-те питання розглянули раніше. Але все ж обранці громади змусили прохачів стояти в холі до обідньої перерви.

Суть питання в тому, що міська рада зобов’язала управління містобудування і архітектури спільно з управлінням капітального будівництва розробити детальний план забудови території 40-вого кварталу. Цей план, крім затвердження комісією, потрібно було винести на громадське обговорення з метою уникнути конфліктів з лучанами. А тоді подавати на затвердження до міської ради. Незважаючи на те, що головний архітектор Луцька Леонід Герасимюк переконував мера, що громадські слухання відбулись, обурені Лучани почали в один голос заперечувати його слова. Хтось із зали вигукнув – «Брехун!»

Луцький міський голова Микола Романюк доповів, що перепитував в Леоніда Герасимюка 4 рази, чи зустрівся той з людьми, на що отримував позитивну відповідь. Мер пояснив пікетування тим, що люди не бачили проекту, бо ж в ньому запланований і стадіон для дітей і житло для учасників АТО… Щоправда на рахунок забудови парку міський голова нічого не сказав.

Тож Романюк дав доручення своєму першому заступнику Святославу Кравчуку, до кінця дня оголосити догану головному архітектору Леоніду Герасимюку, та звільнити начальника управління містобудування та архітектури Ярослава Матвіїва.