У рамках реформи МВС будуть виготовлені нові посвідчення для працівників відомства.
У МВС розроблений новий зразок службового посвідчення працівника міліції оновленого дизайну із сучасною системою захисту, повідомляє прес-служба МВС 26 листопада. Пише Корреспондент.net.

Повідомляється, що для виготовлення бланків були придбані програмно-апаратні комплекси.

Основними відмінностями нового бланка службового посвідчення буде відсутність слів "службове посвідчення" (позиція 1) та назви органу внутрішніх справ (позиція 2) на лицьовій стороні бланка. Крім того, слово "Міліція" (позиція 3) буде надруковано великими літерами. На зворотному боці бланка службового посвідчення нового зразка відсутні слова "МВС" і "Україна" (позиція 4), зменшена рамка для фото (позиція 5), а також зображена емблема МВС з літерами UA (позиція 6).

На відміну від службових посвідчень працівників міліції старого зразка, які виготовлялися комерційною структурою, нові бланки службових посвідчень будуть виготовлятися Державним підприємством Поліграфкомбінат Україна.

"Заміна нинішніх службових посвідчень на посвідчення нового зразка почнеться 1 грудня цього року. Її планують завершити в найкоротші терміни", - повідомили в міліції.

Необхідність заміни посвідчень пов'язана з тим, що значна їхня частина залишилася у правоохоронців, які перейшли на службу в міліцію Криму або самопроголошених ДНР і ЛНР і тим самим порушили присягу.