Соціальна мережа Facebook з 1 січня 2015 року вводить в дію нову політику використання даних про користувачів, що дозволяє передавати їх третім особам без спеціального дозволу власника даних.

Про це йдеться в повідомленні соцмережі, направленому користувачам. Пише Gazeta.ua.

Згідно з повідомленням, людина буде вважатися згодною з новою політикою, якщо після 1 січня 2015 року продовжить користуватися соцмережею і її сервісами.

У новій редакції політики зазначено, з ким Facebook буде ділитися персональними даними своїх користувачів. Це служби реклами та аналітичні компанії, оператори зв'язку та інші постачальники послуг для Facebook. Крім того, дані користувачів Facebook буде передавати своїм партнерам - власникам інтернет-сайтів і додатків для мобільних пристроїв, а також іншим компаніям, чиї товари або послуги купують користувачі соцмережі.

Facebook також передасть дані користувачів держорганам, якщо визнає, що їх запит юридично обґрунтований.

При цьому соцмережа не буде запитувати кожного свого користувача згоди на передачу його персональних даних. Facebook буде за замовчуванням вважати, що на це згодні всі, хто є його користувачами після 1 січня.

Facebook також розкрив перелік персональних даних, які збирає. Цей перелік включає в себе всю активність людей у соцмережі: опубліковані пости, листування з іншими користувачам соцмережі, дані про місцезнаходження людини, особисті дані при реєстрації самого користувача та осіб, які спілкуються з ним. Соцмережа збирає і зберігає з можливістю передачі дані про платежі користувача в соцмережі, відомості про номер його банківської карти та іншу інформацію про неї, а також дані про рахунки, на які переводилися платежі, та адреси доставки товарів.

Предметом збору соцмережі є, крім того, контактні дані самого користувача, причому не тільки ті, які він вводить при реєстрації, але які передаються їм або іншими користувачами через внутрішній месенджер Facebook. Збору підлягають і відомості з адресних книг смартфонів або планшетів, якщо користувач синхронізує їх з Facebook.