Під час 66-тої сесії Луцької міської ради секретар ради Сергій Григоренко запропонував нові зміни до регламенту роботи депутатів. Деякі з них незначні, наприклад назва «сесія міської ради» зміниться на «пленарне засідання міської ради». Деякі ж викликали бурхливі обговорення, не дивлячись на запевняння секретаря про те, що він керувався здоровим глуздом, та прагне покращити роботу ради.

Отже, згідно прийнятих змін чисельність депутатської групи має складатись з не менше як п’яти депутатів. Що до фракції Григоренко сказав, що депутати об’єднуються у фракцію на основі спільних партійних ідей, тобто об’єднуватись може не менше двох людей.

«Об’єднання складається з кількох людей. Скільки їх? Два, три, чотири, п’ять це можна дискутувати. Но на мою думку не може бути людина-фракція. Одна людина не може бути фракцією» - висловив свою думку Сергій Григоренко.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук назвав новий пакет змін до регламенту роботи сесії «загрозливою та небезпечною тенденцією»:

«Із сесії в сесію подаються проекти рішень про: то зменшення кількості часу на виступи, зменшення часу на запитання, про зменшення кількості депутатських запитів, про зменшення кількості часу на проголошення депутатських запитів. І інші такі – так би мовити покращення. Сергій Анатолійович, з усією повагою до вас, але розумію хто є справжнім вигодонабувачем цього проекту рішення. Під соусом цих покращень та оптимізації із сесії в сесію депутатів перетворюють в статистів. То я хочу вам сказати, що в нас в історії новітньої України вже були покращувачі, і я думаю ви знаєте як безславно вони закінчили своє існування» - зауважив Ігор Поліщук.

Тож депутат висловив свою впевненість в тому, що даний проект рішення був ініційований міським головою. Причиною цього, не думку депутата, стали  події, що відбувалися на попередній сесії, коли Андрій Осіпов, єдиний депутат фракції «Сила Людей», оголосив перерву щоб більш досконало вивчити одне з питань. Також Ігор Поліщук запевнив Миколу Романюка, що навіть якщо рішення буде прийняте, воно не буде мати зворотної сили у часі, тому дана маніпуляція не допоможе прибрати фракції із однієї людини, які вже існують.

Жорсткій критиці піддали і зміну про те, що депутат може ставити питання на пленарному засіданні ради з одного і того ж питання чи пропозиції, які будуть ставитись на голосування, не більше трьох разів. На думку секретаря, депутати занадто часто використовують відведений їм час на запитання для «глузування над доповідачем».

У зв’язку із зменшенням часу на запитання багато депутатів не встигають сформувати повноцінне речення. Тож коли закінчується час, та в депутата відключається мікрофон, міський голова Микола Романюк починає перебивати запитувача вигуками – «Давайте відповідь! Регламент! Давайте відповідь!», чим збиває  з пантелику і доповідача, і депутатів.

Пристосувавшись до таких «покращень», депутати почали запитувати доповідача по декілька разів, щоб за 2-3 рази хоча б якось сформувати суть питання. Тож тепер виходить, що Сергій Григоренко позбавив депутатів і такої можливості.

Прибічники міського голови зміни звісно ж підтримали. Наприклад, Роман Романюк зачитував свою промову на підтримку змін із завчасно заготовленого папірця.

З усього можна запідозрити, що мер використовує регламент роботи сесії Луцької міської ради для того, щоб притиснути тих, хто йому суперечить під час сесії.