Волинські військові обурені, що журналістка телеканалу «Інтер» дорікає бійцям Нацгвардії, які вистояли у боях під Луганськом і Маріуполем, пластиковими вікнами встановленими волонтерами в солдатських казармах військової частини на Волині. Інформує група зв’язків з громадськістю та ЗМІ Західного ОТО.

«Соромно, коли журналісти намагаються дискредитувати тих, хто не шкодуючи життя та здоров’я, відстоює свободу нашої держави на сході країни. Доглянута молода дівчина вчить уму-розуму та волає до совісті тих, хто більше п’ятдесяти діб замерзав у окопах, хто був поранений в бою та вистояв в сутичках з ворогом. Військовослужбовці ображені таким ставленням» - акцентують військові.

«Хіба вони не гідні звичайних людських умов? Чи повернувшись в частину бійці повинні бути позбавлені того мінімального комфорту, який став уже давно звичним для всіх українців? Серед цих гвардійців є поранені та травмовані, у тому числі і командир частини, який отримав поранення від розриву снаряда. Деякі з бійців нагородженні Президентом України медаллю «За військову службу» та іншими державними нагородами. Тому дорікати їх у відсутності патріотизму - непорядно та не є професійно!» - зазначають далі.

«Степан Логуш, командир військової частини Національної гвардії у Луцьку, розповідає, що замінити вікна в промерзлих казармах потрібно було вже давно, в цих приміщеннях завжди перебувають військовослужбовці та постійно проживають строковики. На протязі всього часу експлуатації будівлі вікна не замінювалися жодного разу. У зв’язку з цим вирішили шукати спонсорів. Відгукнувся благодійний фонд «Волинь-2014» і ПАТ «Луцьксантехмонтаж». В умовах спільного фінансування колективи підприємств оплатили і встановили 45 віконних блоків у казармених приміщеннях, ремонт встигли зробити перед настанням холодів.

Чому питання заміни вікон викликало таку цікавість у журналістки залишається незрозумілим. Шкода, що вона маніпулює фактами і намагається очорнити командування частини, яке добросовісно виконало свої обов’язки перед особовим складом і хоча б частково упорядкувало побут солдат» - йдеться у повідомленні обурених військових.

Важливо додати, що військовослужбовці не прибули у «відпустку» із зони АТО, як каже журналіст, а повернулися до місця постійної дислокації, де на них вже покладені службово-бойові завдання мирного часу. Після декількох днів відпочинку вони залучатимуться до охорони громадського порядку на вулицях Луцька, будуть конвоювати ув’язнених у місцеві суди, охороняти особливо-важливі об’єкти і вантажі, а потім знову відправляться в зону АТО на захист країни.

Зараз наша держава переживає складні часи. І всім нам потрібно консолідувати зусилля для перемоги над ворогом та відстояти незалежність країни. Кожна спроба безпідставно звинуватити військових, які стоять на захисті Батьківщини – це не лише приклад непрофесійної журналістської діяльності, а спроба посіяти зневіру у громадян до силових відомств країни, про що й без нас так дбає проросійська пропаганда.