Відновлено конкуренцію на ринку програмування та обслуговування електролічильників у Волинській області. Повідомляє прес-служба волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

В ході розгляду заяви, щодо неправомірних дій ПАТ «Волиньобленерго» на ринку програмування та обслуговування електролічильників у Волинській області, Відділення встановлено наступне.

З метою усунення конкурента з вищезазначеного ринку ПАТ «Волиньобленерго» звернулось до виробника електролічильників ТОВ «НіК» з пропозицією, анулювати діючі сертифікати на право проведення програмування (параметризації) електролічильників, видані персоналу ТОВ «Енергоцентр» та призупинити видачу нових, повідомивши недостовірну інформацію щодо діяльності ТОВ «Енергоцентр». Зазначені дії ПАТ «Волиньобленерго» та ТОВ «НіК» призвели до усунення ТОВ «Енергоцентр» з ринку програмування та обслуговування електролічильників та вчиненню порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

В зв’язку з чим, Відділення надало обов’язкові для розгляду рекомендації ПАТ «Волиньобленерго» та ТОВ «НіК», щодо припинення порушення законодавства.

На виконання рекомендацій, ТОВ «НіК» повідомило про відновлення дії сертифікатів для персоналу ТОВ «Енергоцентр», а ПАТ «Волиньобленерго» - про це Філії Товариства.