Міський голова Олег Кіндер та секретар міської ради Михайло Гетьман на початку сесії міської ради вручили ключі від двокімнатної квартири дітям, позбавленим батьківського піклування. Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Їх отримали Ангеліна та Дмитро Мазурки. Ще одна сестра Світлана не змогла прибути. Вона зараз перебуває в Луцьку, де навчається в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Помешкання загальною площею 49,2 м2 придбали за кошти міського та обласного бюджетів (300 тисяч гривень) ще в липня 2014 року. Це житло перевели в статус соціального та згідно з рішенням виконавчого комітету Ковельської міської ради у листопаді надали в користування Світлані, Ангеліні та Дмитрові Мазуркам.

У квартирі спеціалісти РЖКП №2 провели ремонтні роботи, замінили електро- та газові прилади. Фінансування здійснено з міського бюджету та за рахунок державної субвенції. У помешкання уже завезли і деякі меблі. Міська влада потурбувалась, щоб молоді люди могли одразу переїхати у свою нову домівку.

Ангеліна та Дмитро не приховували своєї радості. Вони поділились, що уже давно мріють про власну квартиру і з нетерпінням чекають на новосілля. Неодмінно і їхня старша сестра приїде, щоб разом оглянути помешкання та відзначити цю важливу подію у житті.

Заступник міського голови Ігор Прокопів прокоментував, що такий подарунок став можливим завдяки співпраці міської та обласної влади. У Ковелі й надалі буде проводитись робота щодо забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом.