Протягом 2014 року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС частка експортних операцій зросла до Польщі – до 39% проти 32 % у 2013 році , до Німеччини – до 18% проти 14% торік, і залишилась на рівні минулорічних 7% і 3 % до Італії та Австрії. Інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.
Окрім того, нині понад 70 % комерційних операцій зовнішньої торгівлі волинських підприємств припадає на країни ЄС. І майже 60% волинських товарів експортується саме до Європейського Союзу, - свідчить аналітика Волинської митниці ДФС.
«Частка експорту до європейських країн безперечно зростатиме, як ми це спостерігаємо з моменту проголошення України незалежною державою. А відкриття Європейським Союзом свого ринку для українських товарів лише поглиблюватиме торговельну співпрацю області. А це означає, що Волинь отримає стійкий фундамент для розвитку місцевої економіки і волинського бізнесу», - вважає в.о. начальника Волинської митниці Андрій Андрейків.
Країни ЄС – уже зараз основні торговельні партнери Волині, тому область за жодних умов не повинна втратити свій шанс у залученні європейських інвестицій для втілення взаємовигідних проектів, -наголошують у Волинській митниці.
Відтак, основним завданням Волинської митниці її очільник Андрій Іванович вважає вдосконалення та модернізацію процесів обслуговування та готовність митників працювати професійно, надаючи кваліфіковані послуги українським експортерам.
«Очікуване збільшення інвестицій з країн ЄС дасть новий потужний імпульс для вже діючих підприємств та дозволить започаткувати новий бізнес, зокрема в аграрному секторі. Враховуючи, що Волинь має великі потужності сількогосподарського напрямку, ми будемо мати можливість реалізації українських товарів сільськогосподарської групи на ринку ЄС», -зазначив Андрій Андрейків.
Щодо якості обслуговування суб’єктів зовнішньо - економічної діяльності, то Волинська митниця сьогодні забезпечує через пункти пропуску для автомобільного сполучення переміщення через державний кордон за добу: більше 21 000 осіб, понад 6000 одиниць пасажирського і до 1000 одиниць вантажного автотранспорту.
«Процеси модернізації пунктів пропуску тривають, тому ми впевнені, що навіть за умови стрімкого зростання експортно-імпортних операцій, надаватимемо усі необхідні послуги своєчасно та на європейському рівні», - підсумував Андрій Іванович.