Зручність чи безпека? Серед цих понять деякі батьки часто обирають перше. Щоранку поблизу гімназії №4 імені Модеста Левицького, що у Луцьку, спостерігається хаотичний рух автотранспорту, яким дорослі підвозять дітей до навчального закладу. Нехтуючи всі правила паркування біля пішохідного переходу, вони подекуди дозволяють дітям виходити з авто прямо на «зебрі». Про це інформує прес-служба волинської міліції.

Батьки-пішоходи періодично звертаються із скаргами та вимогами подбати про безпеку дорожнього руху на цій ділянці проспекту Волі. Своєю чергою педагогічний персонал гімназії зізнається, що під час батьківських зборів регулярно проводить профілактичні бесіди серед і просять використовувати для паркування внутрішній двір школи, де достатньо місця, а автомобілі не створюють небезпеку та незручності для інших учасників дорожнього руху.

Помітити маленького пішохода, який прямує із-за неправильно припаркованого авто часом непросто. Крім того, водії, які проїжджають повз, зізнаються, що часто, особливо ранкової пори, на вузькій дорозі, яка має лише дві смуги, внаслідок таких маневрів утворюються затори.

Днями працівники ДАІ у Волинській області провели профілактично-наглядовий рейд поблизу гімназії №4. О 8-й ранку дві сторони узбіччя були щільно заставлені автомобілями. Окремі водії дозволили собі припаркуватися майже на пішохідному переході, не звертаючи уваги на дорожні знаки.

– На цій ділянці неодноразово проводили профілактичні заходи. Річ у тому, що небезпечні ситуації створюють самі ж батьки, які підвозять дітей до школи. Порушуючи правила паркування, дорослі подекуди висаджують дітей з авто прямо на пішохідному переході або біля загороджувального парапету і таким чином наражають на небезпеку учасників руху. Окрім того, такі тимчасові несанкціоновані зупинки стають причиною утворення заторів на цій ділянці дороги, – зазначає інспектор сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС України у Волинській області Інга Коваль.

Інспектори попередили, що під час наступних рейдів, які відбуватимуться регулярно, не будуть обмежуватися лише профілактичними бесідами і на водіїв порушників оформлятимуть протоколи.

Такий захід, зізнаються водії, малоприємний, але необхідний, оскільки від цього залежить безпека пішоходів і порядок на проїжджій частині.