Трудовий колектив Луцького вищого професійного училища не хоче, аби директора навчального закладу Володимира Богданця звільняли з посади, а Управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації заявляє, що має на це причини.

До нас звернулися представники робочого колективу ЛВПУ і розповіли, що Управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації не хоче продовжувати контракт з директором навчального закладу Володимиром Богданцем.

На початку листопада цього року Управління освіти і науки ВОДА оголосило конкурс на посаду директора ЛВПУ. На конкурс подали заявки п’ять претендентів.

Перед тим як проводити засідання кадрової комісії, у Луцькому вищому професійному училищі провели збори трудового колективу, на яких усі працівники навчального закладу мали змогу поспілкуватися із претендентами на посаду директора ЛВПУ та ознайомитися із їхніми пропозиціями.

З протоколу зборів трудового колективу ЛВПУ вбачається, що переважна більшість підтримала попереднього керівника учбового закладу Володимира Богданця.

{{photo-1:letf}}

Вчителька хімії Світлана Ситник розповіла, що Володимир Богданець пропрацював на посаді директора Луцького ВПУ лише 8 місяців, а тому й не встиг проявити усі свої організаторські та управлінські здібності. Трьох представників від викладацького складу ЛВПУ делегували на кадрову комісію управління освіти Волинської ОДА.

Вчора, 11 грудня, відбулося підсумкове засідання комісії, на якому до самого вечора комісіянти слухали програми претендентів та обрали переможця.

Учасники кадрової комісії облуправління освіти, виявляється, знали, що журналісти проявили цікавість до їхнього засідання, однак ні пресу, ні викладачів ЛВПУ, які прийшли відстоювати свого екс-директора Богданця, до кабінету не пустили.

Начальник управління послалася на постанову Кабміну №777, у якій вказано, що подібні засідання відбуваються у закритому режимі, а представники ЗМІ можуть бути присутніми лише під час оголошення результатів.

Хто віднині очолить училище, вирішували за зачиненими дверима.

Зрештою, 9 із 10 комісіянтів управління освіти віддали свої голоси за Володимира Романюка. Його програму у комісії визнали найкращою та найперспективнішою.

Рішення комісії скерують на Міністерство освіти, і лише в тому випадку, якщо переможця конкурсу затвердять – він зможе приступити до виконання своїх обов’язків, в іншому випадку буде проводитися новий конкурс, - пояснила начальник управління освіти Валентина Загрева.

У коментарі головна освітянка області пояснила, що Володимиру Богданцю відмовили у продовженні контракту через те, що у його керуванні вгледіли недопрацювання, які, зі слів Загреви, суттєво відобразилися на рейтингу навчального закладу у порівнянні з іншими професійно-технічними установами області.

Викладачі ЛВПУ покинули стіни управління освіти незадоволені. Переконують, за своєю правдою звертатимуться у Міністерство.