У Володимирі-Волинському інтернет-спільнота активно обговорює виділення майже 10 тисяч гривень на преміювання депутатів міської ради та інших представників органів місцевого самоврядування з нагоди їх професійного свята, яке відзначали у минулу неділю 7 грудня. Пише Волинь:Світ.

Жваве обговорення серед володимир-волинців викликала копія даного документу, яку на своєму персональному сайті оприлюднив депутат Володимир-Волинської міської ради Анатолій Сорока.

Так, розпорядженням міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка за № 341 від 27.11.2014 року. з цільового фонду міської ради виділено 9640 гривень 58 копійок, щоб нагородити депутатів, пенсіонерів – колишніх працівників виконавчого комітету міської ради та його структурних підрозділів з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Обурення володимир-волинців викликало те, що серед нагороджуваних досить відомі своїми статками та майном особи, які успішно ведуть підприємницьку діяльність. Це і відомий широкому загалу по своїх кримінальних справах депутат Руслан Мороз, підприємці та власники комерційних структур Валерій Зінкевич, Віра Чайковська-Тарликова, Олександр Ткачук, Надія Цикалюк, Вадим Василюк, Ігор Подзізей та інші «не бідні городяни».

Депутатської премії не цуралися отримувати навіть не зважаючи на партійну приналежніть. 

Заяву про те, що не отримував премію і не збирається це робити, поширив у соціальних мережах депутат міської ради, вчитель художньої школи Ігор Мацюк. Відомо, що є ще декілька депутатів, які зайняли таку ж позицію.

А відомий у Володимирі, та й далеко за його межами волонтер Констянтин Зінкевич зауважує, що такої суми вистачило б на дизельний генератор для армії.

Очевидно, що резонансне розпорядження міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка призведе до серйозних суперечок на наступній сесії міської ради, адже в час війни витрачати на себе коханих такі кошти з міського бюджету недопустимо, – пишуть користувачі Володимир-Волинського незалежного міського  форуму.