У Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти (РЦОЯО), який охоплює Львівську, Волинську та Рівненську області, для проходження пробного тестування ЗНО вже зареєструвалося понад 30 тисяч абітурієнтів.

Про це сьогодні, 12 грудня, повідомила на прес-конференції директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Пише IA ZIK.

15 грудня – останній термін, коли можна буде подати заявку на участь у пробному тестуванні, яке відбудеться у березні 2015 року.

За словами Лариси Середяк, станом на сьогодні вже є майже 30 тисяч замовлень на тестування з різних предметів. Найбільше – на українську мову та літературу (16700), в тому числі понад 10 000 – на поглиблений рівень. Найменше – на іспанську мову (шість осіб) та російську мову (п’ять осіб). У середньому майбутні студенти вишів вибирають по одному або по два предмети. Максимально можна обрати чотири предмети.

Як зазначила директор Львівського РЦОЯО, пункти пробного тестування з української мови будуть відкриті у всіх райцентрах Львівської, Волинської і Рівненської областей. Водночас вона повідомила, що у зв’язку з відключенням світла дуже часто у другій половині дня і вночі не працює сайт центру.

«Вже 5 січня почнеться реєстрація на основну сесію ЗНО. Особливістю стане те, що тести з української мови та літератури відбудуться у квітні – до завершення навчального року. Учні будуть реєструватися у школах, а школи вже будуть передавати до ЛРЦОЯО пакети зі списком всіх випускників. Випускники минулих років, студенти коледжів та технікумів реєструватимуться на ЗНО самостійно», – додала Лариса Середяк.