Ідентифіковано особу чоловіка, який напередодні, представившись українським військовим, потиснув руку бойовику «Моторолі».

Про це повідомив волонтер групи «Народний тил» Георгій Тука, новину передає «Преса України».

«Героя братнього рукостискання» з убивцею ідентифікували. Сподіваюся, протягом двох-трьох днів його доля круто зміниться. Але ... Ідіотизм «брата Мотороли» жодним чином не кидає тінь на тих чесних хлопців з 93-ї бригади, які виконували і продовжують виконувати свій обов'язок перед Батьківщиною!», - зазначив волонтер.

Як відомо, у мережі з'явилося відео російського телеканалу «Lifenews», на якому один з ватажків донецьких бойовиків «Моторола» і нібито командир 95-ї аеромобільної бригади з позивним «Купол» тиснуть один одному руки.

Пізніше «кіборг» з позивним «Маршал» заявив, що відеоролик є фейком, а чоловік, що видавав себе за комбата 95 бригади не є ним.

«Позивний «КУПОЛ» - це 95 десантна бригада! А 95 бригада виконала завдання і знаходиться в районі Краматорська і Слов'янська. А це чудовисько взяло його позивний! А там думайте самі!», - зазначив він.

Водночас волонтер Роман Донік, який допомагає військовим в Донецькому аеропорту, вважає, що зараз рано робити якісь висновки.

«Можливо, просто зійшлися інтереси і кожен (обманював) опонентів як міг. «Моторола» покрасувався, а наші провели ротацію людей і завезли БК (і ще багато дечого необхідного). У будь-якому разі, робити якісь висновки, а тим більше давати якісь заяви, панікувати і битися в істериці рано і не має сенсу. За фактом - бойове завдання виконано на відмінно і навіть більше», - вважає він.

Зазначимо, пізніше з’явилась інформація, що під час скандальної зустрічі українських військових з бойовиками руку Моторолі потиснув дійсно боєць з позивним «Купол», але не з 95-ї бригади, а в. о. комбата 93-ї.

Такі новини повідомляє відомий журналіст Андрій Цаплієнко, передає Преса України:

«З приводу вчорашнього відео зустрічі українських військових з Моторолою. У кадрі дійсно комбат з позивним «Купол», але це не відомий десантник з 95-ї бригади, а новий в. о. комбата 93-ї бригади».

Журналіст розповів, що цей боєць в Пісках недавно і під час зустрічі домовлявся з бойовиками з приводу ротації.

«Істерика в мережі трапилася через однакові позовні двох комбатів. Але в будь-якому випадку, руку моторолі потискав український офіцер. Така реальність», - зазначив Цаплієнко.