Волинянин Андрій Шевчук розповів про війну на Донбасі, дружбу під кулями та дитячі малюнки, які гріють душу, - повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

Андрій родом з міста Ківерці.

Після служби в армії Андрій пройшов перенавчання у Мукачево і став кулеметником. Хлопець під час Третьої хвилі мобілізації купив бронежилет і пішов до українського війська захищати Вітчизну. Вдома чекали брати і батьки.

Військова служба далі продовжувалась під Дебальцево. Кулеметник Андрій супроводжував на передову транспорт з продуктами і зброєю. 21 листопада під час виконання військового завдання був поранений. Першу медичну допомогу надали в Артемівську, далі - госпіталь у Харкові, переліт у Львів. Лише там хірурги під час тяжкої операції витягнули з пораненої ноги два осколки, а третій так і залишився «на пам’ять».

«Поки затянеться рана, дали відпустку до Нового року. Там справжні друзі, які прикриють, підставлять плече, витягнуть пораненого з поля бою, не боячись куль і смерті. Ми хочемо перемоги. І, коли йдеш до такої цілі, не зважаєш на холод і голод. Гріють дитячі малюнки, які прикрашають сірі стіни бліндажів», - підкреслив боєць.

Також Андрій подякував волонтерам, які постійно підтримують військових, та наголосив, що державне забезпечення мало би бути кращим.

Напередодні Новорічних свят Андрій Шевчук побажав краянам миру, батькам та дружинам волинських військових – терпіння, аби дочекалися дітей та чоловіків живими й здоровими додому.