Книгу-монтаж голосів доби презентувала у Луцьку автор творчого експерименту, відома сучасна письменниця Оксана Забужко. «Літопис самовидців. 9 місяців українського спротиву» - це «спроба фіксації емоційної, психологічної, духовної, культурної, людської пам’яті... Це книга про те, чим жив, що відчував, як прокидався український народ від 21 листопада 2013 року до літа включно...». Пише Волинь-Таймс.

Насправді авторами книги є понад 200 людей. Їхні дописи Оксана Забужко моніторила в інтернеті - для книги відбирала лише ті, які найбільше поширювалися в мережі. 15 дописувачів, ймовірно, вже немає серед живих, бо з ними письменниці так і не вдалося сконтактувати. Одна з найбільших цінностей «Літопису самовидців...» - відповідність історичним подіям:

Ця книга, зі слів Оксани Забужко, - драматична, болісна, рвана... Вона є свідченням того, як голос натовпу переростав у голос українського народу. Свідченням нашої єдності. Її неможливо читати на одному подиху. Бо надто болісними були події останнього року для більшості з нас.

Разом з Оксаною Забужко новий проект у Луцьку презентували сестри Тельнюк. Їхня експресія, вміння відчувати і передавати музику, слово, емоцію, події на надвисокому рівні – як професійному, так і психо-емоційному - лише підсилили слова письменниці. Галина і Леся виконували пісні на вірші Тараса Шевченка, Василя Стуса, Оксани Забужко. Але ми пропонуємо Вашій увазі ті, які особливо актуальні за нинішніх обставин.

«Хлопчику, хлопчику...» - пісня, яку сестри Тельнюк присвятили тим, хто нас захистив собою. Тим, кого серед нас уже немає:

Ще одна пісня – «Повертайся живим» - стала практично гімном-закликом і присвячена тим, хто зараз захищає Україну:Свою поїздку до Луцька Оксана Забужко назвала меморіальною. Адже тут 17 років прожила її мама – 19 листопада 2014 року Надії Забужко не стало. А 1 грудня помер Євген Сверстюк, який 50 років тому у залі місцевого Палацу культури, де й відбувалася презентація «Літопису самовидців...», на запрошення матері письменниці виступав перед вчителями.

Нинішній захід у Луцьку відбувся за сприяння мистецького обєднання «стендаЛь».