Українська влада вирішила доручити реформування правоохоронних органів іноземцям. Так, пілотним проектом по створенню в Україні єдиної патрульної служби займатиметься американець. Про це, посилаючись на прес-службу МВС повідомляє Преса України.

«Куратором експериментального проекту по створенню єдиної патрульної служби став відомий американський експерт у сфері правоохоронної діяльності Рональд Гленсор», - йдеться в повідомлені.

Даний проект буде реалізовуватись згідно досягнутих між Міністерством внутрішніх справ України та департаментом юстиції США домовленостей в рамках програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування.

«Він (Гленсор) вже вчив працівників міліції знаходити нестандартні підходи до вирішення стандартних проблем в роботі органів внутрішніх справ, ґрунтуючись на світовому досвіді в цій сфері», - додають у відомстві.

Також зауважується, що сам Гленсор, вже встиг побувати на Хмельниччині де і проходить сам експеримент.

На даному етапі українських правоохоронців в рамках проекту навчають працювати в підрозділі, обов'язки якого сумістили між ДАІ та патрульно-постовою службою.