Депутати Ковельської районної ради на позачерговому засіданні 40 сесії вимагали від керівництва Ковельської філії ПАТ «Волиньобленерго» чіткого графіку відключень споживачів від електропостачання.

Пояснювати ситуацію взявся представник філії Віктор Одайник. Він заявив, що графіки аварійних відключень були погодженні в облдержадміністрації ще в серпні місяці і розіслані в усі державні адміністрації Волині, а також їх начебто друкувала якась волинська газета. Пише Про Ковель.

Щоправда, яка саме, пан Одайник так і не зміг пригадати, лише порадив депутатам зі всіма своїми претензіями звертатися до редакції тієї газети. Іншими словами, енергетик відправив людей туди – не знаю куди. За словами голови районної ради Ігоря Верчука та районних парламентарів, вони цих погоджених графіків аварійних відключень і в очі не бачили. Теж саме нам сказали і в районній державній адміністрації.

Одайник припустив, що аварійні вимкнення відбуваються в зв’язку з обмеженими поставками вугілля на ТЕС України, а оскільки ситуація в державі наразі залишається незмінною, то «Волиньобленерго» підготувало новий графік відключень. З цим документом пан Одайник і прийшов на сесію райради, щоправда, спершу він встиг поділитися неприємною новиною з керівником апарату райдержадміністрації Степаном Топольським.

Графік аварійних відключень, який представник Ковельської філії «презентували» на сесії райради вчора, тобто 16 грудня, був, згідно з документом, введений в дію 10 грудня.

Після того як представлений графік відімкнень розповсюдили в залі депутати, звісно ж, поспішили відшукати там населені пункти своїх виборців. Яке ж було їхнє здивування, коли окремі з них так і не змогли в тому переліку побачити села, жителі яких постійно потерпають від темряви в домівках.

Як з’ясувалося, наданий графік Ковельською філією ПАТ «Волиньобленерго» не є повним. У документі зазначено лише 56 населених пунктів, а на території Ковельського району розташовано 93. Ковельська райдержадміністрація вже звернулася до керівництва «Волиньобленерго» з проханням надати повний графік аварійних вимкнень. Наразі чекає на відповідь.