Депутати Луцької міської ради не проголосували за проект рішення щодо поновлення договору оренди землі підприємцю Дубині О.В. для обслуговування ринку, що на вулиці Конякіна.

Про це стало відомо сьогодні, 17 грудня, під час засідання постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міськради. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Як зауважив начальник управління земельних ресурсів Луцької міської ради Сергій Шабала, цей об’єкт, який має статус ринку, розміщений та функціонує з серйозними порушеннями, оскільки безпосередньо під прилавками розміщені міські комунікації.

«Ринок функціонує без погодженого проекту. Розміщення тимчасових споруд на високовольтних мережах несе загрозу для життя підприємців. Крім того, це суперечить вимогам плану зонування території міста, правилам благоустрою, будівельним нормам», - йдеться у висновку експертів.

Члени профільної комісії утримались від голосування за даний проект рішення, таким чином не підтримавши його. Депутат міськради Андрій Козюра заявив, що слід скасувати проект рішення, яким депутати надали статус ринку, і зобов’язати звільнити земельну ділянку.