У Луцькій міській клінічній лікарні урочисто відкрили відремонтоване відділення анестезіології. На церемонію відкриття та для огляду оновленого корпусу лікарні прибули Луцький міський голова Микола Романюк, та начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Федір Кошель.

Як ми уже писали, Луцька міська клінічна лікарня зазнала значних збитків під час підтоплень 30 липня 2013 року. Для ліквідації наслідків і запобігання підтоплення був виконаний комплекс ремонтних та будівельних робіт. З них велика частина проводилась у приміщеннях відділення анестезіології. Тому було прийнято рішення виконати їх ремонт з урахуванням сучасних вимог до реанімаційних відділень.

Вартість робіт укріплення корпусу лікарні та приміщень анестезіології і реанімації склала 508,3 тис. грн. Роботи виконувались за рахунок бюджетних та позабюджетних коштів.

Загалом у Луцькій міській клінічній лікарні щороку проводять понад 8 000 хірургічних операцій. При цьому використовуються всі сучасні методи загального знеболення, впроваджені в практику і широко застосовуються методи регіонарної анестезії.

Завідуючий відділення анестезіології Ярослав Семицький розповів, що відремонтований корпус відповідає європейським стандартам, його аналог в Україні є тільки в одній з Київських лікарень. Лікар розчулився, каже, що й не сподівався дожити до того часу коли якість надання медичних послуг у державі досягне такого рівня.

Головний лікар Лариса Духневич доповіла, що станом на сьогодні лікарня є повністю комп’ютеризованою, а такого більше немає в жодному іншому закладі Волинської області. Тож це позитивно вплинуло на оперативність надання медичних послуг та позбавило від паперової плутанини.

Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв працівникам лікарні і надалі допомагати, виділяючи кошти на модернізацію та поліпшення умов праці і перебування у лікарні.