Російські структури інформаційно-психологічних операцій ГРУ ГШ ЗС Росії і ФСБ отримали завдання зірвати проведення наступної хвилі мобілізації до лав Збройних сил України.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, новину передає «Преса України».

За його словами, метою операції є - шляхом проведення широкомасштабної дезінформаційної кампанії, зірвати або ж максимально ускладнити проведення мобілізації.

«З питань координації дій в рамках даної операції власне російських структур ІПСОА та створених на окупованій території Донбасу відповідних структур вже відбулося, як мінімум, 2 організаційно-адміністративних наради», - повідомив Тимчук.

Зазначається, що цільовими групами та об'єктами впливу позначені військовозобов'язані українці, а також члени їх сімей. Завдання - створити негативний фон навколо проведеної т.зв. АТО (нестерпні побутові умови, в яких перебувають українські військовослужбовці на Донбасі; уявлення сил АТО як «гарматного м'яса»; уявлення тероризму на Донбасі як «народно-визвольного руху» і т.д.).

«В ході операції планується широко використовувати формування «належної структурованої громадської думки в соціальних мережах» за допомогою відео - і аудіоматеріалів, різноманітних «свідчень очевидців». Крім того, структурам ІПсО в РФ і на Донбасі поставлено завдання організувати «безпосередній чи непрямий вплив на аудиторію через деякі українські ЗМІ для створення так званої «вторинної правдоподібності», насамперед шляхом публікації «достовірних матеріалів журналістських розслідувань», - додав експерт.

Як відомо, новопризначений секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що в Україні заплановано проведення ще кількох етапів мобілізації. На його думку, усі виклики, які Путін робить стосовно України, означають можливість початку великої війни у будь-який час.